Esimerkkejä

Digitaalisten innovaatioiden kehittäminen vaatii monipuolista osaamista ja yhteistyötä. Meidän ja kumppaniemme resurssit eivät ole pelkkiä työkaluja – ne ovat avaimia, jotka avaavat oven liiketoimintasi kasvulle ja menestykselle.

 1. Liiketoimintakonseptin kehitys LAB UX Centerin ja LAB Studion avulla
  • Aloita liiketoimintakonseptin kehitys LAB UX Centerin kanssa testaamalla sen käyttö- ja asiakaskokemusta.
  • Hyödynnä paikallista IT-palvelutaloa lisäresurssina digitaalisten ratkaisujen integroimiseksi liiketoimintakonseptiisi.
 2. Hyvinvointiteknologisten innovaatioiden testaus LAB Well Techin ja Tekniikan laboratorioiden avulla
  • Kokeile hyvinvointiteknologisia innovaatioita LAB Well Techin ympäristössä.
  • Yhteistyössä paikallisen tutkimuslaitoksen kanssa voit syventää innovaatioiden testausta ja hyödyntää laajempaa asiantuntemusta.
 3. Kasvupolku Business Millin ja StartHubin kanssa
  • Hae tukea Business Milliltä yrityksen kasvupolulle ja laajempaan liiketoiminnan kehitykseen.
  • Yliopistoyhteistyö avaa mahdollisuuden tutkimushankkeisiin, joiden tulokset voidaan integroida StartHubin tarjoamiin palveluihin.
 4. Kiertotalouden digitaalinen kehitys Tekniikan laboratorioiden ja LAB UX Centerin kanssa
  • Käytä Tekniikan laboratorioita kiertotalouden digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen ja testaamiseen.
  • Yhteistyössä ammattikorkeakoulun kanssa voit saada opiskelijaosaamista projekteihin, mikä tuo uusia näkökulmia ja ideoita kiertotalouden digitaaliseen kehitykseen.
 5. Jatkuvan oppimisen palvelut
  • Osallistu koulutusohjelmiimme, jotka keskittyvät liiketoiminnan kehittämiseen ja digitaalisten ratkaisujen käyttöön.
  • Kouluttaudu uusimpiin trendeihin ja teknologioihin yhdessä muiden sidosryhmien kanssa.
  • Hyödynnä koulutusresurssejamme varmistaaksesi, että tiimisi on ajan tasalla uusimmista liiketoiminta- ja teknologiainnovaatioista.

Toiminnassamme korostuu yhteistyön voima, kun eri osaajat ja organisaatiot yhdistävät voimansa tarjoten sinulle toisiaan täydentäviä osaamisia, teknologioita ja asiantuntemusta.

Esimerkkejä menetelmistä joita hyödynnämme

Ketterät menetelmät mahdollistavat nopeat kokeilut ja iteroinnit, mikä mahdollistaa liiketoimintaasi tehostavien digitaalisten ratkaisujen ja innovaatioiden kehittämisen ja sovittamisen – me fasilitoimme.

Design Sprints

Tarjoamme tehokkaita viiden päivän työpajoja, joissa tiimit läpikäyvät nopean prosessin ongelman ratkaisemiseksi, ideoiden kehittämiseksi, prototyypin rakentamiseksi ja testaamiseksi.

Kaizen ja Six Sigma

Mahdollistamme työpajoja, joissa keskitytään prosessien tunnistamiseen ja jatkuviin parannuksiin sekä tilastollisten menetelmien käyttöön virheiden vähentämiseksi ja laadun parantamiseksi.

Lean Startup

Autamme organisaatioita kehittämään ja testaamaan uusia liiketoimintaideoita ja konsepteja nopeasti ja tehokkaasti.

Agile Development ja Scrum

Tarjoamme koulutusta ja käytännön harjoituksia ketterien menetelmien käytäntöihin, kuten sprinttien suunnitteluun ja päivittäisiin seisahduksiin.

Open Innovation

Luo foorumin avoimelle keskustelulle ja ideoiden jakamiselle eri sidosryhmien välillä, mikä edistää ulkoisten ideoiden integrointia innovaatioprosessiin.

What if

Käytämme What if -innovointimenetelmää buustaamaan luovuutta ongelmanratkaisussa ja ideoiden generoinnissa. What if -menetelmä auttaa laajentamaan ajattelua ja löytämään hyviä ideoita, joita ei ehkä muuten olisi harkittu.

Esimerkkejä jo kehitetyistä ratkaisuista

Pikapay on sovellus kauppojen maksujärjestelmäksi. Sen avulla asiakkaat maksavat ostoksensa skannaamalla tuotteiden viivakoodit puhelimellaan ja maksamalla sovelluksessa, mikä vähentää jonottamista ja helpottaa ostamista.

LABlanssi- Etelä-Karjalan ensihoidon oppimisympäristön viestinnän aloituksen tueksi LAB Studio toteutti lyhyen mainosvideon, jota on mahdollista jakaa hankkeen sosiaalisen median kanavilla ja joka on loistava tapa herättää huomiota.

Opiskelijatyönä hankkeessa on toteutettu virtuaalinen tuote-esittely 3D-skannaamalla. Asiakkaana on hautaustoimisto, jonka asiakkaat voivat nyt katsella 3D-mallinnettuja arkku- ja uurnavaihtoehtoja ja kukkalaitteita kirkon alttarilla.